mommy, daddy and kaseh

By: nur ezira

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 8-Aug-2010 23:00 Email | Share | | Bookmark
Badan yang sihat lebih berharga dari harta yang bertimbun

Greetings all,

Quote:
"Kolostrum adalah SELAMAT. Ia telah disediakan
oleh alam semula jadi sebagai makanan
awal mamalia. Adalah sukar untuk membayangkan
makanan tambahan lain yang lebih
semula jadi dan berfaedah"


International Institute of
Nutritional Research, USA.


Setuju tak dengan title kat atas tu? Entry kali ni ezi/zira nk berkongsi tentang satu produk yang kami sekeluarga amalkan dan percaya akan kebaikan khasiat kandungannya. Alhamdulillah...ianya adalah Kolostrum Alpha Lipid Lifeline.



Apa itu Kolostrum sebenarnya?

** Ia adalah susu awal dihasilkan oleh ibu mamalia selepas melahirkan anak.
** Makanan awal bayi rendah lemak tetapi kaya dengan karbohidrat(laktosa), protein,
faktor pertumbuhan dan antibodi.
** Mudah dihadamkan.

Kenapa Kolostrum dari New Image?

** Hasil tenusu dari New Zealand
** Cuaca dan persekitaran optima untuk ternakan lembu tenusu
** Cara ternakan :
--- semulajadi,
--- terkawal
--- tiada penggunaan racun serangga, hormoh atau antibiotik.
** Syarikat :
--- Tubuh pd 1984, punya kilang memproses kolostrum sendiri, disenarai di Bursa saham NZ;
--- Pengeksport kolostrum terbesar
--- kelulusan Halal dari NZ Islamic Processed Food Management.

Isi Kandungan Kolostrum Alpha Lipid

** Kolostrum (Faktor Antibodi dan Pertumbuhan)
** Alpha Lipid (menigkatkan kadar penyerapan dan keberkesanan kolostrum)
** Kalsium
** Probiotik
** Vitamin dan Mineral (A,B,C,D,E, Mineral- Zat Besi, Magnesium dan Asid Folik)

Kesan Alpha Lipid

** Mempertingkat Penyerapan Usus
** Meningkatkan Fungsi Pertahanan Badan
** Meneutralkan Jangkitan Virus/Kulat/Bakteria
** Meningkatkan Perkembangan dan fungsi Otak
** Menguatkan daya ingatan
** Mempercepatkan Pemulihan Luka Tisu
** Mengurangkan Risiko Sakit Jantung - mengurangkan tahap kolestrol
** Membunuh Parasit dalam Badan
** Meningkatkan Prestasi Fizikal -kurangkan stress dan kemurungan
** Meningkatkan Tenaga dan Kekuatan
** Mengandungi Bahan Awet Muda - Anti penuaan
** Memperbaiki Masalah Sembelit
** Mengandungi Bahan Anti Inflamasi (Anti Radang)
** Meningkatkan Ton Kulit dan Elastik
** Meningkatkan Kesihatan Gigi dan Tulang

Kelebihannya :

** Minuman kesihatan yang lengkap
** Minuman terbaik untuk memulakan hari anda :
---- kandungan protein berkualiti tinggi
---- vitamin dan zat galian lengkap
---- kandungan faktor imun(antibodi) dan faktor pertumbuhan yang tinggi
---- membantu menjamin tahap kesihatan yang optima
---- selamat dan baik untuk semua peringkat umur.

Cara pengambilan :

** 1-2 skup sehari
---- campur dengan 150ml air sejuk
---- boleh dicampur dengan jus, kopi, tea dll
** JANGAN GUNA AIR PANAS
** minum ketika perut kosong
** amalkan sekurang-kurangnya sekali sehari.


http://kaseh.alphalipid.cc


Saturday, 15-Aug-2009 08:19 Email | Share | | Bookmark
Jalan-Jalan ke Melaka

salam,

Banyak yg mommy Kaseh nk update sebenarnya..sebelum masuk cerita kami di Melaka pd 12-15 Ogos 2009 zira nk inform few things dlu.

1st = 1 - 7 Ogos merupakan Minggu Penyusuan Susu Ibu Sedunia. Tapi sedihnya Zira dan Kaseh tk dapat join....tunda2..sampai ke sudah kami tk join Minggu Penyusuan Susu Ibu tuh,

2nd = 16 Ogos pulak terima invitation dari Johnson & Johnson Baby untuk ke Bengkel Infant Massage Workshop Series bertempat di Bukit Jalil. Awal2 tu mmg nk commit tapi finally baru teringat Atok Kaseh bertunang on that day.Bestnya bengkel ni bukan saja belajar pasal baby massage tp juga tips berguna untuk ibu2 pertama kali selain ada session on breastfeeding and working mom

12 -15 Ogos ni mommy jd organizer utk 1 event di Melaka...bertempat di Century Mahkota Melaka..betul2 belakang Mahkota Parade dan sebelah Holiday Villa Hotel dan juga mengadap Laut China Selatan. Awal2 planning mmg zira book siap2 hotel ni since dlm kepala mmg dh plan mcm2..nk bwk Kaseh sightseeing area Bdr Hilir ni. Tapi apakan daya, since H1N1 getting serious kt Melaka ni...so we decided to stay in the hotel instead of keluar jalan-jalan..time mommy sebok di dewan seminar, Kaseh will stay with daddy playing in the hotel room.

Nak dijadikan cerita...hari ke-2 Kaseh turun swimming pool sbb excited sangat tgk mat2 salleh terjun swimming pool Swimming pool kat sini besar dan best cuma atas sebab2 tertentu...daddy cuma dpt rendamkan Kaseh tk sampai setengah jam. Naik bilik...as usual Kaseh menyusu dan terus terlena. malam tu Kaseh teman mommy di dewan dan todo awal. Masuk jam 11pm, mommy rasa badan Kaseh suam2...balik bilik badan dh jadi panas tp Kaseh remain tdo lena...cuma sekali sekala dya pusing2 rs gelisah. cecah jam 1am, mommy rs tk sedap badan sebab suhu bdn Kaseh jd lg panas...tp sempat mommy lap2 kepala ngn bdn Kaseh ngn air sejuk untuk turunkan suhu. Lebih kurang jam 4 mommy and daddy decided to send her to the clinic and since Mahkota Medical Centre dekat je ngn hotel...within few minutes we reached there. alhmdulillah...Doc checked suhu ...39 ' celcius. He did a thorough checkup on her and alhamdulillah...her lung was ok. He suspected that Kaseh mungkin tertelan byk air kolam Lps masukkan ubat demam bwh bon*ot and provided us with few more medicines, we headed back to the hotel.


muka org demam..tkde mood nk bercakap


Pandang camera pon tkmau..i tell u

Esoknya, she seems to be fine cuma tak seceria semalam.Berat sgt mulut nk bercakap, And finally at night alhamdulillah..Kaseh sehat, ceria, segar mcm biasa

Sepanjang berada di Century Mahkota Hotel kami dikunjungi kawan2 lama mommy. Thanks to aunt Hasliza, aunt Diyana and uncle Ojan whe came visited us here. Kaseh pon on the other hand cepat mesra and get along with them so dapatla mommy borak bukak cerita2 lama time sekolah2 dlu


Kaseh yg dh recover dr demam...senyum smpai telinga!!! abaikan mommy yg comot


tuh..tuh...look at the camera aunt!!!


posing sebelum check out

sebelum balik..since byk sgt appointments, we all terpaksa atur masa betul2 supaya tk termiss setiap rumah yg kami nk kena visit. cuma sorry sgt to aunt ayu yg tk dpt nk singgah dinner with you and family sbb kami kena rush balik KL. next time if Allah permit, insyallah


Kaseh dan Qistina Aludra...first time met...siap bergambar tukar2 bear


One, Two , Three..POSE!


new baby in the family....welcome on board dear Ryan!!



Sunday, 9-Aug-2009 22:06 Email | Share | | Bookmark
Majlis Aqiqah Sharifah Alisya

Ini plak entry special berkenaan majlis Aqiqah anak kpd one of mommy's good buddy, aunt Ira. Majlis diadakan di seremban2 di rumah atok Alisya. Macam biasa....Kaseh akn jumpa Cik e'a dia ni...yang dh member kamceng ngn Kaseh since dulu lg...
we reached her house around 1.30pm..mmg plan tunggu habes majlis bru smpai sana sbb risau dgn situasi H1N1 skang ni..esp in seremban yang khabarnya dh jd hot spot jugak.

ni antara gambr2 yg sempat dirakam during majlis aqiqah tu...


nak g rumah Alisya?? Yeayyyy


ni lah cik 'ea


us..





mama Alisya dan dear alisya


this is mommy's fav!!!


Kaseh yang ralit


"bear..bear..."


pic of us...

p/s : ni buat kali pertamanya..Kaseh ikat rambut . dan...aksesori dan pakaian Kaseh dr hujung rambut sampai ke hujung kaki di sponsored oleh hadiah2 yang Kaseh terima masa birthday party last month! thanks all!!!


Sunday, 9-Aug-2009 20:12 Email | Share | | Bookmark
2 IN 1 ENTRIES :)

First of all, apologies for not being able to update Motherhood has been hectic and tiring-bun fun of course. ...thus leaving me lest time to update(cehh alasan)



ok..spt intro dan sneak preview sblm ni...entry kali ni zira buat 2 in 1 terus. First and foremost adalah gathering HLM (HOT LOVELY MOMMA) yang berlangsung dgn jayanya pd 08.08.09 yang lalu di Taman Warisan, Putrajaya. Alhamdulillah everything went well, smoothly and happening at the same time. Memang tk pernah terfikir zira akan dijemput...semuanya bermula lps beday party Kaseh last month...thanks to the organizer..thanks to all mommies out there who made all yr way to putrajaya. clap clap





secara tak langsung, bertambah lg kenalan zira...sambil kenal2...sambil tukar fikiran dan juga tips esp psl family dan hal anak2.most of them..mg zira selalu jengah FP..tp ada yang sempat tingglkan komen ada yang sekadar menatap jer...tp balik dr gathering tu...dh jd hobi pulak menjengah ke setiap FP mommies HLM ni. dari situ bru zira sedar.....it wasnt me alone yg sebok menguruskan anak, hubby dan rumah...ada mommy yang lg superwoman!! bole do many task at one time!!! proud of u guys!!!





these are few photos yg sempat kami snap during the event. sepanjang event Kaseh seems to be soo happy dpt jumpa dan bermain dgn geng baru kat situ..








cuma towards the end...Kaseh moody tiba2. My mistake tk terfikir nk check her diaper balik rumah..check2 rupanya ada rashes kt bawah..pity her menahan kesakitan naseb baik krim earth mama angel tu ada tiap masa...sekali sapu..mlm tu Kaseh terus dibuai lena
so...sorry la to all yg tk smpat zira lepak sama swim2 kt pullman...sbb bergegas nk balik rumah since Kaseh not in her good mood.









Next...at nite we had another event...birthday party !!!...yess...my lovely cheekiy boom boom , Aishah Aishah ni tua dari Kaseh 4 hari...and they are close. Kebetulan mommy dan ummi Aishah (Zana) mmg pregnant sama-sama...then ble dh beranak pon we share stories, tips together. Cuma sayangnya dek kerana kepenatan, Kaseh lena sepanjang mommy and daddy meraikan beday party Aishah.



Kami sampai agk lambt due to menunggu cik lil Kaseh bgn tdo (mmg tk bgn2 pon dr rumah bwk ke rumah aishah...balik ke rumah kami semula) ni gara2 main sakan ngn geng2 baru ms gathering HLM la tuh..

Aishah, as usual becok dan riuh....jd rebutan semua org smpai susah nk grab her utk bergambar Her ummi tgh expecting a new comer in the family..so tk lama lg Aishah akan jd kakak aishah HAPPY BIRTHDAY DEAR AISHAH!!!


homemade cake...sedaap!!




us...sebelum balik.



Saturday, 8-Aug-2009 22:21 Email | Share | | Bookmark
HOT LOVELY MOMMA

yeahh...i'm HOT...HOT...HOT like them tooo bertuahnya badan dijemput join diorg nih....




ni sneak preview jer....banyak betul entry nk update...insyaallah...sampai masa ketikanya....akan zira update jugak...
tp seriously now tgh pack..rabu ni nk ke melaka outstation..will try ithin this week jugak!!!


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net